Wie ben ik?
Ik ben Sabine Vranken en ik bruis van energie en levensvreugde.
Ik word helemaal blij als ik mensen opnieuw in hun kracht kan zetten en terug kan laten geloven in zichzelf.
Met veel enthousiasme begeleid ik mensen in hun zoektocht naar wat hun levenskwaliteit kan verhogen zodat zij weer ten volle kunnen genieten van het leven.
Ik ben spontaan, enthousiast en positief ingesteld en altijd te vinden voor wat humor.
In de natuur kom ik helemaal tot rust en voel ik me verbonden met alles wat leeft.
Ik vind het plezant om steeds weer nieuwe dingen te leren.
Ervaring en opleiding
In 1993 studeerde ik af als klinisch en ontwikkelingspsycholoog aan de Universiteit Gent. Ik kon onmiddellijk aan de slag als licentiaat in de orthopedagogie in een voorziening voor mensen met een mentale beperking. Ik deed er ervaring op in het leiden van teams en het opstellen van behandelingsplannen.
​
In 1996 maakte ik de overstap naar het onderwijs. Een kleine twintig jaar werkte ik in het CLB als psycholoog in het lager en secundair onderwijs. Al deze jaren heb ik met veel passie leerlingen, ouders en leerkrachten begeleid. In 2015 werd ik er directeur.
In 2020 maakte ik terug de overstap naar het ondersteunen van leerkrachten in het omgaan met leerlingen met emotionele, gedrags- en leermoeilijkheden.
In 2010 startte ik mijn eigen praktijk als zelfstandig psycholoog. Ik werkte zowel met kinderen, jongeren en volwassenen rond de meest uiteenlopende problematieken.
​
Levenslang leren draag ik hoog in het vaandel. Gedurende mijn loopbaan volgde ik verschillende langdurige en kortdurende opleidingen.
Zo verdiepte ik mij in de gedragstherapie en de ratio-emotieve therapie. Omdat ik graag werk met jongeren met gedragsmoeilijkheden volgde ik ‘LSCI’ en ook een jaaropleiding ‘Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit’.
In 2002 volgde ik een driejarige opleiding oplossingsgericht werken volgens het Solution Focused Milwaukee model. In 2008 volgde ik de vierjarige opleiding oplossingsgerichte cognitieve therapie en coaching en systeemgerichte gezinstherapie aan het Korzybski Instituut te Brugge.
Ik draag het oplossingsgericht gedachtegoed verder uit door het geven van workshops en vormingen. Samen met Paulina Koeman publiceerde ik het boek ‘Wat kan je van stokstaartjes leren? Interventietechnieken voor oplossingsgericht werken met kinderen en jongeren’. Samen met nog drie therapeuten ontwikkelde ik eveneens 'Open Mind', een oplossingsgericht interactiespel.
​
Naast langdurige opleidingen volgde ik nog verschillende kortdurende opleidingen waaronder narratieve gespreksvoering, duplomethodiek, omgaan met verlies en rouw, opstellingen, hartcoherentie, heart assistance therapie, het ABC van ontstressen,...
En ik blijf me ook nu nog steeds verder bijscholen.
​
​
In mijn vrije tijd
Mijn vrije tijd breng ik graag door in de natuur. Ik hou ontzettend van de natuur en ik dompel er mij graag met al mijn zintuigen in onder om er ten volle van te genieten. Als ik de kans zie, trek ik er met mijn trouwe viervoeter op uit. Reizen staat bij mij altijd in het teken van nieuwe stukjes natuur leren kennen.
Bewegen is echt mijn ding. Of het nu wandelen, lopen, fietsen, zwemmen of dansen is, als ik maar actief bezig kan zijn, dan voel ik de energie stromen.
Daarnaast hou ik ervan om mensen samen te brengen. Tijd doorbrengen met vrienden en familie, samen lekker gezellig bijpraten, genietend van een lekker stukje eten.